Már magyar nyelven is kapható Rowling új regénye
2012-12-13 12:29:00
Megjelent az Átmeneti üresedés

 Az ünnepi szezonban került a magyar boltok polcaira Rowling legújabb regénye, amely ezúttal nem varázslatról, a jó és a gonosz harcáról szól, ám a Harry Potter könyvekben bemutatott halandóság és erkölcsösség ismét visszaköszön az olvasóra. Számos országban már kapható a kötet, amely a megjelenést követő egy hónapban az angol nyelvterületeken nem kevesebb, mint egymillió példányban kelt el és hazánkban is nagy érdeklődés övezi.

A vegyes kritikákkal illetett regényt az Egyesült Királyságban is sokan megvásárolták a megjelenést követően, és vélhetően nem lesz ez másként hazánkban sem. Az írónő felnőtteknek szóló műve az Átmeneti üresedés címet viseli, központi témája pedig az egymás iránti felelősség, az erkölcs és a halandóság. Az írónő komikus tragédiaként jellemzi a könyvet, amely Pagford, az angol idillt megelevenítő városkában játszódik. 

Macskaköves piactér, egy ódon apátság és egy haláleset, amely a közösség minden tagjának életét felforgatja. A külsőleg idilli kisvárost belülről viszályok mardossák:  gazdagok civódnak a szegényekkel, kamaszok a szülőkkel, feleségek a férjekkel, tanárok a tanítványokkal. Hamar kiderül, hogy Pagford nem az a háborítatlan, békés angol kisváros, aminek látszik.

 

 

Up